Business Hi-Tech

Investiţiile în cloud ar putea exploda în 2012, estimează KPMG

Investiţiile în cloud ar putea exploda în 2012, estimează KPMG

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

17.02.2012, 00:00 749

Investiţiile realizate de companii şi instituţii în serviciile de tip cloud ar putea creşte puternic în acest an, potrivit unui studiu realizat de KPMG la nivel internaţional. "81% dintre respondenţi menţionează că evaluează mediul cloud, că plănuiesc să îl implementeze sau că deja au adoptat o strategie Cloud pentru organizaţia lor.

Marea majoritate a directorilor chestionaţi preconizează că investiţiile în mediul Cloud vor exploda în 2012, o parte dintre companii estimând că vor aloca mai mult de o cincime din bugetul IT Cloud-ului în anul 2012. 76% menţionează că utilizarea mediului Cloud va genera avantaje strategice, având potenţial să transforme afacerea şi să obţină astfel un avantaj competitiv", potrivit sursei citate.

"În mod evident, aceste răspunsuri sugerează ideea că vremea mediului cloud" a venit, a declarat Aurelia Costache, partener în cadrul Departamentului Management Consulting al KPMG România. "Mediul cloud (...) are un impact puternic asupra întregii afaceri. Astfel, o treime dintre respondenţi estimează că acest nou mediu le va schimba în mod fundamental afacerea, în condiţiile în care multe dintre aceste organizaţii încă îşi dezvoltă strategii cloud."

Studiul a evidenţiat de asemenea faptul că aproximativ 45% dintre respondenţi nu au evaluat implicaţiile fiscale ale cloud-ului sau nu ştiu dacă aceşti factori sunt evaluaţi. "Ignorarea aspectelor fiscale nu a schimbat niciodată responsabilitatea plătitorului, ceea ce face impozitarea o problemă importantă pentru cei ce doresc să evalueze toate implicaţiile mediului cloud", a declarat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO