Business Hi-Tech

Investiţii pentru tehnologie: Uniunea Europeană pune pe masă 38 de milioane de euro pentru a proteja infrastructura împotriva ameninţărilor cibernetice

Investiţii pentru tehnologie: Uniunea Europeană pune pe...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

15.06.2020, 16:30 133

Comisia Europeană a anunţat, luni, că alocă 38 de milioane de euro pentru protejarea infrastructurii împotriva ameninţărilor cibernetice, prin intermediul programului de cercetare şi inovare Orizont 2020.

Potrivit unui comunicat la CE, banii vor fi alocaţi pentru sprijinirea mai multor proiecte inovatoare în domeniul protecţiei infrastructurii împotriva ameninţărilor cibernetice şi fizice şi pentru a face oraşele mai inteligente şi mai sigure.

„Întrucât ne confruntăm cu o gamă diversă de ameninţări la adresa securităţii cibernetice, UE ia măsuri concrete de protecţie a infrastructurilor critice, a oraşelor şi a cetăţenilor. Mai multe investiţii, atât la nivelul UE, cât şi la nivel naţional, în tehnologii şi soluţii inovatoare în materie de securitate cibernetică sunt de o importanţă capitală pentru întărirea rezistenţei UE la atacurile cibernetice”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă.

CE a anunţat că trei proiecte (Safety4Rails, 7Shield şi Ensuresec) vizează prevenirea, detectarea, răspunsul şi reducerea ameninţărilor cibernetice şi fizice la adresa reţelelor de metrou şi de cale ferată, a infrastructurii spaţiale terestre şi a sateliţilor, precum şi a comerţului electronic şi a serviciilor de livrare.

Alte două proiecte (Impetus şi S4AllCities) vizează sporirea rezilienţei infrastructurilor şi serviciilor oraşelor şi protejarea cetăţenilor în cazul unor incidente de securitate în spaţiile publice.

CE estimează că proiectele vor începe până în luna octombrie şi că vor dura doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO