Business Hi-Tech

Întrebarea despre dreptul la privacy care l-a făcut să roşească pe Mark Zuckerberg: „Vreţi să ne spuneţi la ce hotel aţi dormit?“ Cum a evitat şeful Facebook întrebările senatorilor americani: Vă caută oamenii mei mai târziu

Autor: Adrian Seceleanu

11.04.2018, 21:38 2113

♦ Cerându-şi scuze şi „profesând ignoranţa“ în temele sensibile, fondatorul Facebook a făcut o impresie bună la audierea maraton, provocând astfel cea mai mare creştere pe bursă a acţiunilor Facebook din ultimii doi ani.

Mogulul datelor personale Mark Zuckerberg a făcut o figură bună la audierile din Senatul SUA legate de scandalul Cambridge Analytica, răspunsurile sale calme, abilitatea exersată de a evita răspunsuri clare la aproape toate întrebările mai dure pe care le-a primit şi mesajele hotărâte pe care le-a transmis (eu am fondat, conduc şi sunt responsabil de ceea ce face Facebook) ajutând acţiunile companiei să urce cu 4,5% sau 20 mld. dolari - cea mai bună performanţă din ultimii doi ani. Averea personală a lui Zuckerberg a crescut şi ea cu 2,8 mld. dolari odată cu aprecierea acţiunilor de marţi, conform calculelor Bloomberg, iar evoluţia ascendentă a continuat şi în deschiderea şedinţei bursiere de miercuri.

„Nu am avut o abordare extinsă a responsabilităţilor noastre, iar aceasta a fost o mare greşeală. A fost greşeala mea şi îmi pare rău“, a spus Zuckerberg. „Eu am pornit Facebook, eu îl conduc şi eu sunt responsabil de ce se întâmplă acolo.“ Şeful Facebook şi-a mai cerut scuze şi a admis că a greşit de mai multe ori pe durata celor cinci ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO