Business Hi-Tech

InterAKT merge cu o rentabilitate de 30%

27.06.2006, 19:25 21

Managerii companiei InterAKT Online estimeaza pentru acest an cresterea cifrei de afaceri pana la 1,8 mil. $ (circa 1.4 mil. euro) comparativ cu anul trecut cand cifra de afaceri s-a ridicat la 1 mil. $ (aproximativ 800 de mii de euro), in conditiile in care in ultimul an a avut loc o dublare a numarului de clienti de la 5.000 la 10.000.
Compania bucuresteana creeaza plug-in-uri pentru produsele software Macromedia Dreamweaver, destinate crearii de pagini web, si produce diverse unelte necesare dezvoltatorilor web. Un plug-in este o mica aplicatie software integrata in programele de navigare pe Internet (browsere) cu ajutorul carora pot fi afisate diverse elemente multimedia de pe o pagina web.
Compania se pregateste sa introduca un nou site Web 2.0, care sa ofere utilizatorilor inregistrati posibilitatea de a-si crea un flux personalizat de stiri de pe Internet. Pagina web MyFeeds.com se afla acum in teste si urmeaza sa fie lansata in aproximativ doua luni.
"Piata pe care activam are o valoare de aproximativ 5 mil. $, iar din estimarile noastre InterAKT are o cota de aproximativ 20% din piata. Vizam in principal piata externa, produsele noastre fiind vandute mai ales in SUA si Europa de Vest. Rata noastra medie de profitabilitate este de 30%", a declarat Bogdan Ripa, unul dintre actionarii companiei.
Managerii InterAKT afirma ca succesul pe care il are compania in aceasta industrie este dat in primul rand de lansarea pe piata a unor produse finite si renuntarea la a comercializa "munca bruta". "Noi am renuntat aproape complet, inca de anul trecut, la outsourcing, care nu este o directie de viitor pentru firmele romanesti. Singura modalitate de a ramane competitivi este orientarea catre outsourcing-ul bazat pe creativitate in locul celui concentrat pe procese de afaceri", a declarat Alexandru Costin, division manager si actionar al InterAKT.
"De exemplu, noi vindem ora de consultanta cu preturi intre 50 si 80 $, dar pe piata sunt si oferte de 14 $/ora. In cazul nostru, productivitatea pe an per angajat este de 50-60.000 $, in timp ce in cel de-al doilea caz nu se poate obtine o productivitate mai mare de 40.000 $, chiar in conditiile in care angrenezi integral personalul in acest tip de servicii", a spus Bogdan Ripa. In acest context, managerii InterAKT afrima ca "anul 2007 va avea un impact minor asupra companiei, tocmai pentru ca inca de la infiintare a activat pe piata globala si a concurat mereu cu firme internationale", afirma Costin.
InterAKT Online a fost infiintata in anul 2000 si are 30 de angajati, iar actionarii principali sunt Bogdan Ripa si Alexandru Costin. In 2005, li s-a alaturat ca actionar antreprenorul american de origine romana George Haber. InterAKT este partener al producatorului american de software Adobe.
Printre resellerii produselor InterAKT se afla Logisoft Corporation si Software House International Inc. Principalii competitori ai InterAKT sunt companiile americane Project 7 sau Webassist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO