Business Hi-Tech

Intel: WiMax reprezinta viitorul in wireless

09.09.2004, 00:00 18

O noua tehnologie de comunicatie wireless, numita WiMax, care poate ?acoperi" orase intregi cu conexiuni rapide la Internet, va reprezenta in viitor o alegere mult mai buna decat cablul sau tehnologia DSL, au afirmat oficiali ai companiei Intel, citati de Bloomberg News.
?Cred ca WiMax ar putea avea acelasi efect asupra cablului si tehnologiei DSL pe care l-a avut telefonul mobil asupra liniilor fixe nu cu mult timp in urma", a declarat presedintele Intel, Paul Otellini. Compania acorda o mare atentiei si tehnologiei Wi-Fi, care are insa o arie de acoperire mult mai mica decat WiMax, spun oficialii Intel.
Compania a inceput deja sa trimita catre clienti, pentru teste, cipuri pentru echipamente electronice care functioneaza prin WiMax. Versiunile finale ale cipurilor vor fi gata in urmatoarele 12 luni, a declarat Sean Maloney, vicepresedinte executiv al Intel.
Compania obtine mai mult de 80% din venituri in urma vanzarilor de cipuri pentru computere, dar a inceput sa forteze si pe piata semiconductoarelor pentru telefoane mobile si pentru industria de comunicatii, pentru a obtine o pozitie cat mai buna in fata rivalilor precum Texas Instruments, scrie Bloomberg News.
?Inca un an sau doi si veti vedea WiMax folosita masiv in toata lumea", a spus Maloney, care a devenit in ianuarie seful diviziei de cipuri pentru comunicatii, departament care continua sa aiba probleme cu cererea scazuta si stocurile prea mari. Chiar saptamana trecuta compania a anuntat ca cererea pentru astfel de cipuri este in scadere, iar estimarile in ceea ce priveste vanzarile pe trimestrul trei au fost revizuite in sens negativ

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO