Business Hi-Tech

Intel va investi 4,6 mld. dolari în Polonia pentru o unitate de asamblare şi testare a cipurilor. Compania are câteva sute de angajaţi în România

Intel va investi 4,6 mld. dolari în Polonia pentru o...

Autor: Adrian Seceleanu

16.06.2023, 18:26 98

Gigantul american de tehnologie Intel va investi 4,6 miliarde de dolari (18,7 miliarde de zloţi) pentru a crea o nouă unitate de asamblare şi testare a cipurilor de semiconductor în Polonia. Proiectul, care va crea 2.000 de locuri de muncă, reprezintă cea mai mare investiţie de la zero din istoria Poloniei.

Unitatea, care va fi amplasată în apropierea oraşului Wrocław, va deveni parte a unui lanţ de aprovizionare cu semiconductori în întreaga Uniune Europeană, dezvoltată de Intel, inclusiv o fabrică din Irlanda şi una planificată în Germania.
Site-ul din Polonia va primi cipuri create la fabricile din Irlanda şi Germania, le va asambla şi apoi le va testa pentru performanţă şi calitate. Construcţia fabricii, care este încă supusă aprobării UE, este de aşteptat să fie finalizată până în 2027.
 
Intel are câteva sute de angajaţi şi în România, în Braşov, Galaţi şi Timişoara. Sediul central pentru operaţiunile din România este la Timişoara. Compania avea un birou şi la Bucureşti, care a fost închis în 2016, ca parte a unui program global de restructurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO