Business Hi-Tech

Intel se restructureaza: cinci divizii in loc de doua

19.01.2005, 00:00 9

Cel mai mare producator de cipuri electronice, Intel, a anuntat ca-si va reorganiza structura prin crearea a cinci noi divizii, menite sa eficientizeze procesul de productie, relateaza Bloomberg News.
Produsele care anterior reprezentau obiectul de activitate al doua departamente vor fi acum impartite intre cinci divizii: mobilitate, tehnologie digitala pentru companii, casa digitala, distributie si tehnologie digitala pentru medicina.
"Noua organizare ne va ajuta sa analizam mai bine oportunitatile de crestere pe diverse piete, sa anticipam cererea si sa luam decizii mai rapid", a spus Paul Otellini, presedinte si director de operatiuni al Intel. "Fiecare divizie are autonomie pentru a folosi propriile resurse tehnice si de comunicare astfel incat sa aiba succes".
Modificarea de strategie este un indiciu ca presedintele Paul Otellini, care va deveni director executiv in luna mai, intentioneaza sa atace noi piete, precum echipamentele wireless si electronicele pentru consumatorii individuali, a comentat Eric Ross, analist al companiei ThinkEquity Partners, citat de Bloomberg.
"Accentul pus pe brand si pe marketing este amprenta lui Otellini", a mai spus analistul, care a adaugat ca Intel se afla intr-o cursa de revigorare a veniturilor, dupa ce anul trecut a amanat si a anulat productia anumitor serii de cipuri electronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO