Business Hi-Tech

Intel se aşteaptă la vânzări în creştere şi în T2

Autor: Ştefan Vrabie

20.04.2011, 23:31 45

Intel, cel mai mare producător de cipuri, estimează cărezultatele sale din al doilea trimestru (T2) vor depăşi din nouestimările analiştilor, ca rezultat al cererii în plină expansiunepentru dispozitivele folosite la navigarea pe internet, relateazăBloomberg. Intel estimează că în al doilea trimestru veniturile vorfi de 12,8 miliarde de dolari plus sau minus 500 de milioane dedolari, în timp ce media previziunilor făcute de analişti şicompilate de Bloomberg este de 11,9 miliarde.

Compania beneficiază de faptul că dispozitivele mobile, inclusiviPad-ul făcut de Apple, duc la o cerere pentru serviciile onlineoferite cu serverele Intel. Chiar dacă vânzările pentru PC-uri aufost sub presiune în ultimul trimestru, piaţa microprocesoarelor acrescut atunci când companiile au înnoit serverele şicalculatoarele.

Veniturile şi profitul Intel au crescut puternic în primultrimestru, depăşind cu mult estimările analiştilor de pe WallStreet, în pofida temerilor că firma ar fi destabilizată din cauzascăderii vânzărilor de PC-uri.

Veniturile au crescut cu 25%, la 12,8 miliarde de dolari, înpofida unui defect tehnic al chipset-urilor noii platforme SandyBridge care a afectat vânzările procesoarelor din noua generaţiepână în luna aprilie. Profitul operaţional a urcat cu 21%, la 4,2miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 29%, la 3,2miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO