Business Hi-Tech

Intel, Qualcomm şi restul giganţilor americani renunţă la orice legătură cu Huawei după avertismentul lui Donald Trump

Intel, Qualcomm şi restul giganţilor americani...

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2019, 14:30 779

Companile gigant din sectorul hi-tech american şi marii furnizori renunţă la tehnologia Huawei în urma escaladării asaltului administraţiei Donald Trump asupra gigantului telecom din China, potrivit Business Insider.

SUA a avertizat cu privire la tehnologiile Huawei – alături de tehnologiile chinezilor de la ZTE – şi susţine că aceastea reprezintă un risc de securitate şi sunt folosite în scopuri de spionaj de către guvernul de la Beijing.

Mai multe surse au declarat pentru Bloomberg că mai mulţi producători mari de chipuri, precum Intel, Qualcomm, Xilinx şi Broadcom, au decis să abandoneze tehnologiile Huawei.

Intel este principalul furnizor de chipuri pentru servere al Huawei, în timp ce Qualcomm este furnizorul de procesoare şi modemuri pentru smartphone-urile chinezilor, potrivit Bloomberg.

Duminică, mai multe surse au declarat iniţial pentru Reuters că Google îşi suspendă businessul cu Huawei şi renunţă la licenţierea Androidului către firma chineză. Ca parte a deciziei Google, Huawei va pierde accesul la sistemul de operare Android, iar următoarea generaţie de telefoane lansate de chinezi nu ar mai avea acces la aplicaţii populare precum Gmail sau Google Play Store.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv declarând urgenţă naţională „ameninţările din sectorul comunicaţiilor” din SUA.

Administraţia Trump a adăugat Huawei pe „lista neagră” a comerţului – o listă care împiedică companiile înscrise pe aceasta să cumpere componente şi tehnologie de la companiile americane fără o aprobare specială a guvernului SUA.

Impactul înscrierii pe „lista neagră” asupra Huawei – cel mai mare producător de echipamente telecom la nivel global – nu este cunoscut încă, deşi experţii au îndoieli cu privire la abilitatea companiei de a continua operaţiunile fără tehnologia americanilor, potrivit Reuters.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO