Business Hi-Tech

Intel da sperante pe Wall Street

17.07.2003, 00:00 10



Compania americana Intel Corp. a anuntat ca si-a dublat profitul net din trimestrul al doilea, la 896 milioane de dolari, datorita cererii solide pentru microprocesoarele pentru computerele personale de birou si laptop-uri.



Cel mai mare producator de semiconductoare din lume, a carui evolutie este perceputa ca sistem de referinta pentru sectorul de profil, si-a majorat cifra de afaceri din perioada mentionata de la 6,32 de miliarde de dolari la 6,82 miliarde de dolari.



Conducerea Intel a luat prin surprindere analistii, lansand previziuni financiare ambitioase pentru trimestrul al treilea si, implicit, pentru tot restul anului. Compania preconizeaza pentru urmatoarele trei luni venituri de 6,9-7,5 miliarde de dolari, imbunatatirea marjei profitului si costuri scazute de productie.



Actiunile Intel, care s-au incadrat pe o traiectorie pozitiva de la inceputul lunii feburarie, au avansat cu peste sase procente, pana la cea mai inalta cotatie din iunie 2002.



Producatorul american a apreciat ca nu se asteapta la o crestere substantiala a cererii corporatiste pe piata de tehnologie a informatiei, in contextul in care bugetele destinate acestor investitii raman limitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO