Business Hi-Tech

Intel: Câteva zeci de modele de ultrabook-uri vor fi disponibile în România

Intel: Peste 100 de modele de ultrabook-uri vor fi lansate în România

Autor: Claudiu Ilioiu

06.06.2012, 00:01 616

Compania americană Intel a lansat ieri pe piaţa locală cea de-a treia generaţie a familiei de procesoare Intel Core, pentru sisteme ultrabook, desktop şi laptopuri. Potrivit datelor companiei, la nivel mondial, peste 35 de noi designuri de ultrabook sunt disponibile din această lună, iar numărul va ajunge la mai mult de 115, dintre care o parte vor fi disponibile şi în România, a spus Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România.

Cu ce vine nou cea de-a treia generaţie de procesoare Intel Core? Sistemele cu noile procesoare Intel sunt de două ori mai performante în lucrul cu fisiere multimedia şi la nivel de capabilităţi grafice, au o autonomie mai mare şi designuri mai subţiri.

"Considerăm că piaţa locală a receptat bine introducerea categoriei ultrabook. Ţinând cont că este un produs încă tânăr, suntem mulţumiţi de adopţia ultrabook-ului în rândul consumatorilor de până acum", a declarat Georgescu. Noile modele se iniţializează din modul hibernare în cel activ în 7 secunde, prezintă tehnologia Intel Smart Connect care permite update-ul email-ului şi a conturilor de social media chiar şi atunci când ultrabook-ul este în modul sleep, conservând în acelaşi timp durata de viaţă a bateriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO