Business Hi-Tech

Ingo Hofacker, vicepreşedinte pentru strategie în cadrul Deutsche Telekom. Plăţile cu mobilul vor exploda, în zece ani şi permisul de conducere va fi integrat în smartphone

Ingo Hofac­ker,Deut­sche Telekom

Ingo Hofac­ker,Deut­sche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

28.03.2016, 00:08 586

Plăţile cu „telefonul - portofel digital“ vor creşte şi pentru că băncile au devenit active în acest segment după ce au realizat că dacă nu fac nimic, vor fi scoase din joc de start-up-urile „fintech“. Cardurile vor deveni digitale, dar nu vor dispărea.

Plăţile realizate de utilizatori direct cu smartphone-ul, prin intermediul aplicaţiilor care in­te­grează într-un portofel digital car­durile bancare, vor exploda în următorii ani în Europa, iar în timp mo­bilul va ajunge să integreze o versiune digi­tală şi a unor documente ofi­cia­le, precum per­misul de con­du­cere al autovehiculelor, pe măsură ce infra­struc­tura necesară aces­tor servicii se dezvoltă, iar consumatorii sunt gata să utilizeze acest tip de servicii.

„În viitor credem că utilizatorii noştri vor folosi mai des telefonul mobil pentru a plăti pentru serviciile de transport public, de exemplu, decât pentru a iniţia un apel telefonic. Motivele pentru care avem un smartphone se schimbă“, a de­cla­rat într-un interviu pentru ZF Ingo Hofac­ker, vicepreşedinte pentru stra­te­gia portofoliului de produse şi respon­sabil de segmentul consumer în cadrul di­vi­ziei de inovaţie a gigantului german Deut­sche Telekom, care controlează şi cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mo­bile din România. Ingo Hofacker, ca­re şi-a în­ceput cariera în 1999 la com­pa­nia de consultanţă Deloitte, lucrează pen­tru grupul german Deutsche Tele­kom din anul 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO