Business Hi-Tech

Infineon Technologies a raportat un profit operaţional peste estimări

Infineon Technologies a raportat un profit operaţional...

Autor: Ioana Nita

31.07.2013, 21:08 76

Compania germană Infineon Technologies, al doilea cel mai mare producător de semiconductoare din Europa, a raportat în trimestrul încheiat la 30 iunie un profit operaţional de 117 milioane euro, în scădere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar mai mult faţă de estimarea analiştilor de 104,7 milioane euro, scrie Bloomberg.

Reprezentanţii companiei au declarat că pe termen scurt nu vor atinge ţinta de profit pentru că îşi extind producţia în oraşul german Dresden. Infineon testează noi tehnologii de producţie, care vor ajuta la producerea mai multor cipuri într-un timp mai scurt. Marja de profit a companiei pentru perioada aprilie-iunie a fost de 11,4%, ţinta pentru anul acesta fiind de 15%, potrivit lui Reinhard Ploss, CEO-ul Infineon.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa locală din 2005, când a inaugurat un centru de cercetare-dezvoltare în Bucureşti, în care lucrează circa 250 de angajaţi. În cei şapte ani de activitate în România, Infineon a investit aproximativ 100 milioane euro în pregătirea angajaţilor, în spaţiile pentru birouri şi în laboratoarele de cercetare. 

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 1.08.2013

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO