Business Hi-Tech

Încă o splitare la vârful industriei IT&C: Symantec păşeşte pe urmele HP şi eBay

Încă o splitare la vârful industriei IT&C: Symantec...

Autor: Florentina Dragu

10.10.2014, 17:31 911

Cele două noi entităţi vor fi listate la bursa din New York. Separarea va fi finalizată până la finele anului viitor.

"Scindarea Symantec în două companii publice va oferi fiecărei divizii flexibilitatea necesară pentru îmbunătăţirea performanţei şi creşterea valorii acţiunilor", a declarat directorul general al Symantec, Michael Brown.

Brown va rămâne la conducerea diviziei de soluţii de securitate IT, în timp ce firma de stocare de date va fi administrată de John Gannon, fost director financiar al Quantum Corp.

Mulţi analişti şi investitori au recomandat divizarea companiei, care are o capitalizare de 16,2 miliarde de dolari, susţinând că operaţiunile de stocare de date nu sunt compatibile cu soluţiile de securitate IT, fapt care afectează evoluţia acţiunilor Symantec.

Symantec devine astfel cel de-al treilea mare gigant american care îşi divizează activitatea anul acesta, după eBay şi HP.

eBay, cea mai mare platformă de comerţ online din lume, a anunţat în septembrie separarea de divizia de plăţi pe internet PayPal, în timp ce HP se va diviza în două entităţi diferite până la finalul anului fiscal 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO