Business Hi-Tech

In mai, Flamingo Computers isi deschide filiala si in Olanda

09.05.2001, 00:00 28



In incinta World Trade Plaza din Bucuresti si-a deschis ieri portile Flamingo Computer Show care, conform declaratiilor lui Marius Ghenea, directorul executiv al firmei organizatoare, "nu se doreste a fi nici o dizidenta nici o alternativa la CERF sau la oricare alta expozitie specializata".

Expozitia, la care vor participa parteneri ai companiei Flamingo Computers din tara si din strainatate, se va derula pe parcursul a cinci zile in perioada 8-12 mai.

Cu o suprafata expozitionala totala de 1.000 mp, Flamingo Computers Show este organizat pe doua sectiuni paralele: cea de prezentare a firmelor participante (in World Trade Plaza) si cea de conferinte (la World Trade Center).

La Flamingo Computer Show vor fi reprezentate firme precum 3Com, AMD, ATI, Microsoft, Sony, Teac, 2Net, Assist, Conseco, Saratoga, Scala Romania sau Torent.

Organizarea expozitiei a costat compania organizatoare aproximativ 100.000 de dolari, "cam cat am fi platit si daca am fi participat anul acesta la CERF asa cum intentionam de altfel", a precizat Marius Ghenea.

Tot in luna mai va fi deschisa prima filiala Flamingo Computers din Europa Occidentala. Flamingo Computers Holland B.V. va avea un capital initial de 50.000 de dolari si activitatea ei se va baza mai mult pe depozitarea produselor pe care grupul le va distribui deocamdata catre filialele din Europa de Est.

Din Olanda ne-ar fi mai usor si mai ieftin sa efectuam activitatea de distributie catre Europa de Est decat daca stocurile ar fi in totalitate in Romania, a precizat directorul executiv al Flamingo Computers.

"In primul an de activitate speram ca filiala din Olanda sa ne aduca venituri de 3-4 mil. $", a mai spus Marius Ghenea.

In planurile de viitor ale firmei mai este inclusa si realizarea unei cifre de afaceri de 52 de milioane de dolari in anul 2001, deschiderea filialelor din Iugoslavia si Bosnia-Hertegovina in iunie si, respectiv, octombrie dar si finalizarea etapei a doua a proiectului de investitii din Zona LIbera Giurgiu.

Pe primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 10,5 milioane de dolari, cu aproximativ un milion de dolari peste asteptarile formulate anterior.

Investitiile pe care Flamingo Computers preconizeaza ca le va realiza in acest an se ridica la 3-4 mil. $, cifra depinzand de proiectele ale caror bugete n-au fost stabilite inca.

Pentru urmatoarii ani (2002-2004), Flamingo Computers spera sa depaseasca cifra de afaceri de 160 mil. $, inclusiv vanzarile internationale, sa acopere toata regiunea Europei de Est si sa se extinda pe alte piete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO