Business Hi-Tech

IGCTI a primit atributii de control pentru combaterea pirateriei informatice

16.08.2004, 00:00 26

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a primit atributii de control referitoare la combaterea pirateriei informatice, prevazute in noua lege a dreptului de autor si drepturi conexe, informeaza un comunicat al Ministerului Comunicatiilor (MCTI).
Potrivit MCTI, Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) si IGCTI vor incheia, in perioada urmatoare, un protocol de colaborare pentru combaterea pirateriei software.
Potrivit legislatiei, care reglementeaza dreptul de autor si drepturile conexe, IGCTI este abilitat sa constate o serie de infractiuni, in conditiile prevazute de art. 214 din Codul de procedura penala.
Astfel, sint sanctionate inchirierea de marfuri sau dispozitive pirat de control al accesului, comercializarea de produse fara acordul titularilor de drepturi, importul, distributia sau inchirierea neautorizata de dispozitive care permit neutralizarea masurilor tehnice de protectie.
 In primele sapte luni ale acestui an, IGCTI a efectuat peste 3.000 de controale in domeniul audiovizual, al radiocomunicatiilor si al pietei de echipamente radio si terminale, valoarea amenzilor insumind peste 600 de milioane lei.
Institutia, subordonata Ministerului Comunicatiilor are patru directii teritoriale si 25 de centre locale. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO