Business Hi-Tech

iFactor, platformă destinată finanţării IMM-urilor, se extinde internaţional cu bani de la ROCA X şi alţi investitori

iFactor, platformă destinată finanţării IMM-urilor,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.02.2021, 00:00 510

Platforma iFactor, prin care antreprenorii de IMM-uri pot obţine finanţare prin licitarea facturilor emise cu plata la termen, urmează să primească o finanţare din partea fondului de investiţii ROCA X şi devine prima companie românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.

„iFactor este companie efervescentă în domeniul fintech, cu ambiţia de a-şi extinde serviciile în toată Europa, şi suntem bucuroşi că este prima companie listată pe platforma noastră. Seedrs a sprijinit numeroase companii inovatoare şi cu o creştere accelerată de la nivel european de-a lungul anilor, iar iFactor reprezintă primul nostru pas în susţinerea reuşitei ecosistemului românesc de startupuri”, a spus Kirsty Grant, Chief Investment Officer în cadrul platformei online de investiţii Seedrs.

Seedrs, lansată în 2012, a încheiat peste 1.200 de tranzacţii, cu peste 1 miliard de lire sterline investiţi prin platformă până în prezent.

„Avem o viziune comună, care ne propulsează în atingerea ţintelor noastre. Expertiza grupului Impetum, în special în zona de distress (prin CITR şi ROCA Investments) ne va ajuta nu doar să navigăm printre obstacolele care sunt prezente în drumul unui fintech care doreşte să scaleze rapid, dar în special în dezvoltarea produsului iFactor ca primă opţiune de finanţare a IMM-urilor aflate în zona de distress în urma crizei economice declanşate de COVID-19”, a spus Cosmin Curticăpean, CEO şi cofondator iFactor. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO