Business Hi-Tech

IDC: Piata de imprimante a explodat in T4

14.03.2008, 17:07 21

Piata romaneasca de imprimante, copiatoare si multifunctionale (hardcopy) a inregistrat vanzari record in trimestrul patru (T4) din 2007, crescand cu peste 40% in unitati si peste 55% in valoare, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2006, ajungand la 230.000 de unitati si aproximativ 66 mil. $, conform unui studiu realizat de compania IDC. Primii trei vendori, HP, Canon si Epson, au totalizat mai mult de 82% din vanzari. Conform IDC, cresterea pietei de hardcopy a inregistrat un varf in 2007, urmand sa creasca in mod constant, dar cu rate mai mici in urmatorii ani.
"In mod traditional, al patrulea trimestru este oricum unul foarte bun, datorita promotiilor de sfarsit de an, insa, de aceasta data, explozia pietei a fost determinata si de inceperea livrarilor pentru o serie de proiecte publice importante", a declarat Dana Samson, research analyst la IDC.
Vanzarile de multifunctionale au crescut cu 68,2% in T4, in timp ce vanzarile de imprimante monofunctionale au crescut cu doar 5,5%. Vanzarile de copiatoare monofunctionale au crescut cu 50% insa nu reprezinta decat 0,5% din totalul pietei. "Multifunctionalele detin acum doua treimi din piata, de doua ori mai mult decat monofunctionalele", a spus Samson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO