Business Hi-Tech

ICEEfest - Facebook: Utilizatorii reţelei îşi verifică de 14 ori pe zi contul

ICEEfest - Facebook: Utilizatorii reţelei îşi...

Autor: Madalina Cerban

12.06.2015, 14:13 208

Robert Bednarski a susţinut prezentarea "Facebook Evolution", vineri, în cadrul sesiunii "A Room With A Global Giant View", din cadrul ICEEfest 2015.

În acest context, Bednarski a spus că, în urmă cu câţiva ani, social media era dominată de text şi mai puţin de fotografii şi clipuri video, în timp ce în prezent totul se rezumă la a fi conectat şi la distribuirea conţinutului. "Fotografiile domină acum modul în care oamenii îşi exprimă sentimentele şi modul în care este distribuit conţinutul", a spus Bednarski.

Potrivit lui Robert Bednarski, şi conţinutul video a devenit foarte important. Astfel, în fiecare zi, sunt înregistrate 4 miliarde de vizualizări ale unor clipuri video publicate pe Facebook.

Totodată, 50% dintre persoanele care au conturi pe Facebook se uită cel puţin la un videoclip în fiecare zi, iar cei mai mulţi oameni (75%) fac acest lucru folosind dispozitive mobile.

De asemenea, potrivit lui Bednarski, oamenii vor să fie conectaţi mereu. Astfel, utilizatorii reţelei Facebook obişnuiesc să verifice fluxul de ştiri (News Feed-ul), în medie, de 14 ori pe zi.

"Facebook este despre orice contează pentru noi, nu este doar despre poveşti şi despre poveştile prietenilor noştri, ci şi despre prieteni, familie, oameni pe care îi admirăm, despre lucruri care ne plac, care ne înconjoară şi care sunt relevante pentru noi. Facebook este şi despre branduri, care se dovedesc utile pentru vieţile noastre şi, acum, brandurile au oportunitatea să intre pe cea mai mare platformă media", a mai spus Robert Bednarski.

"Oamenii vor să fie conectaţi tot timpul, de dimineaţă şi până foarte târziu în noapte, vor să vorbească cu oamenii care le plac, să fie conectaţi cu locurile, cu brandurile care le plac", a spus Bednarski, precizând că, în acest context, va deveni din ce în ce mai importantă creativitatea bradurilor, pentru a putea atrage şi mai mult consumatorii. "Nu este vorba doar despre faptul că brandurile concurează cu alte branduri, ci şi de faptul că sunt în competiţie cu tot felul de poveşti", a explicat Robert Bednarski.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, care are 1,44 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, este prezentă la ICEEfest 2015 alături de alte companii gigant din lume, precum Google şi Twitter.

ICEEfest - Interactive Central and Eastern Europe Festival - a început joi şi se va încheia vineri. Evenimentul este organizat de ThinkDigital, în parteneriat cu Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO