Business Hi-Tech

IBM se aliază cu Google şi Nvidia pentru a-şi mări vânzările de cipuri

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

07.08.2013, 21:44 591

IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial, va licenţia către Google şi alte companii de tehnologie designul microprocesoarelor sale Power, ca parte a unui efort ce are ca scop extinderea utilizării tehnologiei şi stoparea declinului înregistrat de vânzările sale de echipamente, scrie presa internaţională.

Consorţiul OpenPower, IBM şi Google, împreună cu producătorii de cipuri Mellanox Technologies (Israel), Nvidia (SUA) şi cu furnizorul taiwanez de servere Tyan Computer, va construi servere, reţele şi tehnologii de stocare bazate pe cipurile pentru centrele de date care oferă servicii de cloud. Astfel, partea hardware şi software care înainte aparţinea în exclusivitate lui IBM va putea fi acum dezvoltată şi de alte companii licenţiate de gigantul american, potrivit IBM.

Parteneriatul este deschis oricărei companii care vrea să se alăture proiectului IBM. Principalii concurenţi ai IBM pe piaţa de cipuri sunt Intel şi ARM Holdings. Veniturile diviziei de servere IBM Power Systems au fost cu 25% mai mici în al doilea trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă anului trecut.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.08.2013a

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO