Business Hi-Tech

Huawei îşi continuă ofensiva pe piaţa de PC-uri din România cu noile notebook-uri MateBook D14 şi D15

Huawei îşi continuă ofensiva pe piaţa de PC-uri din...

Autor: Adrian Seceleanu

15.04.2021, 00:03 141

Divizia consumer a gigantului Huawei din China, un jucător în creştere puternică şi pe plan local şi global pe piaţa de computere, a lansat în România noile notebook-uri MateBook D14 şi MateBook D15, care includ noile procesoare Intel Core din generaţiile a 10-a şi a 11-a, care oferă o viteză mult îmbunătăţită faţă de ediţia precedentă şi susţin în acelaşi timp colaborarea pe mai multe ecrane. Ambele produse sunt disponibile în reţelele de retail ale partenerilor Huawei la preţuri care variază în jurul a 4.000 de lei.

„Noile ediţii ale HUAWEI MateBook D14 şi D15 aduc performanţe mai bune şi mai rapide, o experienţă îmbunătăţită pentru utilizatorii noştri. Am înregistrat rezultate bune pe segmentul de computere anul trecut şi suntem ambiţioşi şi în 2021. 

Având în vedere colaborarea pe mai multe dispozitive Huawei, graniţa dintre smartphone-uri, PC-uri şi tablete a dispărut. Ne-am străduit să introducem mai multe funcţii pentru a aborda o gamă diversă de scenarii de utilizare şi să ne concentrăm în continuare pe inovaţii de performanţă şi afişare”, a declarat Wang Wei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group România. Anul trecut divizia consumer a Huawei a vândut în 2020 în România peste un milion de smartphone-uri şi a avut venituri de 240 mil. dolari, mai mari cu 12%.

„2020 a fost un an bun pentru noi: din punctul de vedere al veniturilor am atins un nivel de 240 de milioane de dolari în creştere cu 12% faţă de anul anterior. De asemenea anul trecut am vândut peste un milion de smartphone-uri pe piaţa din România. Am înregistrat creşteri puternice şi pe celelalte segmente: 1.143% pe segmentul de PC-uri, 119% pe cel de tablete, 200% pe cel audio (căşti de exemplu) şi 350% pe segmentul de gadgeturi purtabile”, a afirmat Wang Wei, country manager al Huawei Consumer Business Group, divizia responsabilă de comercializarea gadgeturilor Huawei în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO