Business Hi-Tech

Huawei atacă piaţa dispozitivelor wearable cu un nou smartwatch - Huawei Watch GT. Ce primiţi pentru 199 de euro

Huawei atacă piaţa dispozitivelor wearable cu un nou...

Autor: Ştefan Stan

16.10.2018, 19:55 460
Huawei a lansat marţi la Londra un nou model de ceas inteligent, Huawei Watch GT, un smartwatch care pariază pe aplicaţii de fitness şi health, urmând trendul pe care a mers si Apple cu noul Series 4. 
 
Watch GT va fi disponibil în două variante: clasic şi sport. Surprinzător, noul smartwatch nu foloseşte sistemul de operare Wear OS, sistemul de operare preferat în general de producătorii de ceasuri inteligente, ci a dezvoltat propriul sistem de operare. O mişcare asemănătoare a fost făcută de Samsung, care a renunţat pentru cel mai recent smartwatch - Galaxy Watch - la Android Wear şi a folosit un software dezvoltat ”in-house”.
 
Noul smartwatch va o funcţie de tracking în timp real a bătăilor inimii. Huawei promite că noile sisteme de Inteligenţă Artificiale vor oferi utilizatorilor un tracking mult mai exact pentru bătăile inimii. Noul smartwatch este bazat pe o arhitectură dual-chip, cu un cip folosit pentru taskuri care necesită un consum scăzut de energie, cât timp utilizatorul este sedentar, iar al doilea este gândit pentru taskuri dinamice. Huawei pretinde astfel o autonomie a bateriei de două săptămâni pentru o folosire normală, sau, în cazul în care se foloseşte intensiv GPS-ul, o autonomie de maximum 22 de ore. Autonomia de 14 zile este mult peste cea de o zi pretinsă de Apple Watch sau de cele 10 zile promise de device-urile Garmin. 
 
Preţul noului smartwatch va porni de la 199 euro pentru modeluls port şi 249 pentru modelul Clasic. Pe lângă smartwatch, Huawei a mai lansat şi o brăţară inteligentă de fitness. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO