Business Hi-Tech

Huawei aduce în cele din urmă şi în România smartphone-ul cu cea mai bună cameră foto din lume, Mate 30 Pro

Huawei aduce în cele din urmă şi în România...

Autor: Adrian Seceleanu

16.01.2020, 00:00 36218

Subsidiara locală a gigantului chinezesc Huawei va începe luna viitoare livrările pe piaţa locală pentru smartphone-ul Mate 30 Pro, telefonul cu cea mai bună cameră foto din lume, conform portalului dxomark. Prezentat în toamna anului trecut la München, telefonul nu a ajuns pe toate pieţele europene pe fondul disptelor comerciale SUA-China şi al restricţiilor impuse companiei de a utiliza tehnologii americane.

Telefonul va fi livrat şi în România fără unele aplicaţii Google preinstalate, conform datelor din formularul de precomandă disponibile pe site-ul local al Huawei. Clienţii pot instala însă ulterior magazinul de aplicaţii al Google şi astfel orice aplicaţii care nu sunt disponibile în magazinul de aplicaţii mobile creat de Huawei. Huawei este al doilea jucător de pe piaţa de smartphone-uri din România, cu o cotă de peste 23% după numărul de unităţi livrate, conform datelor ZF. 

Livrările nu vor fi făcute prin operatorii de telefonie mobilă, ci în magazinele proprii ale Huawei din România şi prin câteva unităţi ale eMAG şi Altex / Media Galaxy. Clienţii pot face precomenzi pentru telefon până la finele lunii ianuarie, la un preţ de aproape 1.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO