Business Hi-Tech

HTC Titan II, primul smartphone Windows cu 4G din lume, vine cu o cameră foto de 16 megapixeli

HTC Titan II, primul smartphone Windows cu 4G din lume, vine cu o cameră foto de 16 megapixeli

Autor: Adrian Seceleanu

10.01.2012, 12:33 1008

Compania taiwaneză HTC a anunţat în cadrul CES 2012 modelul Titan II, primul smartphone din lume compatibil cu reţele 4G (LTE) şi care are platforma Windows Phone, scrie Wired.

Gadgetul are un ecran capacitiv de 4,7 inch şi o uimitoare cameră foto de 16 megapixeli, cu funcţii de stabilizare a imaginii, un dublu blitz cu leduri şi reducerea efectului de ochi roşii.

Telefonul poate captura şi clipuri video HD. Titan II este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon S2 la 1,5 GHz. Telefonul va fi disponibil iniţial în Statele Unite, prin operatorul AT&T.

Nu este clar când va ajunge telefonul în Europa. Pe de altă parte şi dacă HTC Titan II ar fi lansat în România, aici nu ar exista nicio reţea de telefonie mobilă compatibilă (LTE/4G). În România nu numai că spectrul de frecvenţe radio care ar putea fi utilizat pentru reţele 4G nu a fost eliberat, dar instituţiile statului nu au stabilit nici când şi cum vor vinde licenţele de acest tip. În Ungaria însă compania Deutsche Telekom (T Mobile) a lansat deja pe 1 ianuarie prima reţea 4G, disponibilă deocamdată în Budapesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO