Business Hi-Tech

HTC a avut vânzări peste aşteptări în trimestrul doi

HTC a avut vânzări peste aşteptări în trimestrul doi

Autor: Ştefan Vrabie

05.07.2011, 00:00 394

HTC, unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobiledin lume, a raportat vânzări peste estimările analiştilor pentrucel de-al treilea trimestru consecutiv, potrivit agenţiei de presăBloomberg.

Aşadar, veniturile HTC din cel de- al doilea trimestru alacestui an au fost de 4,3 miliarde de dolari, producţia detelefoane atingând obiectivul companiei de 11 milioane de unităţi,a spus Winston Yung, directorul financiar al HTC.

Vânzările s-au dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.Potrivit acestuia, creşterea va continua şi în perioada următoare,pe motivul cererii puternice pentru smartphone-uri în Statele Uniteşi Asia. "Cererea puternică din Statele Unite şi Asia a compensatscăderea vânzărilor din Europa", a spus Yung. Luna trecută, HTC alansat telefonul Sensation, un smartphone de ultimă generaţie cuajutorul căruia speră să atragă cât mai mulţi consumatori.

"Dacă ne uităm la cifra totală, cele mai mari vânzări provin dinStatele Unite, însă dacă ne uităm la rata de creştere, în Asiavânzările au fost deosebit de ridicate", a afirmat Yung. "Suntemfoarte încrezători. Cred că am lansat câteva produse care vor da unimpuls peste tot în lume şi avem mari aşteptări pentrusmartphone-urile Sensation", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO