Business Hi-Tech

HTC a avut un trimestru fiscal favorabil, însă perioada imediat următoare pare deja problematică

HTC a avut un trimestru fiscal favorabil, însă perioada...

Autor: Dorian Prodan

06.08.2014, 09:30 348

 Compania HTC a anunţat că o obţinut rezultate financiare favorabile în cursul celui de-al doilea trimestru calendaristic al acestui an, punând astfel capăt primei perioade de pierderi din istoria sa. Modestele rezultate pozitive sunt bine-venite, însă primele rezultate financiare neaudiate ale primei luni din cel de-al treilea trimestru arată o deteriorare rapidă a situaţiei.

După trei trimestre consecutive marcate de pierderi, HTC a anunţat însă că a revenit iar pe profit. Conform rezultatelor financiare publicate la finele lunii iulie, compania a înregistrat venituri de 2,17 miliarde de dolari şi un profit de 76 de milioane de dolari în cursul celui de-al doilea trimestru calendaristic din 2014. Deşi veniturile au fost în scădere în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, trebuie remarcată atingerea celei mai ridicate valori a profitului din ultimele şapte trimestre şi creşterea anuală a acestuia de 80 de procente.

Conform rezultatelor financiare neaudiate corespunzătoare lunii iulie, situaţia financiară a companie a cunoscut o depreciere bruscă. În cursul acestei luni, compania a avut vânzări în valoarea de numai 353 de milioane de dolari, o scădere de 51,6 procente de la cele 729 de milioane de dolari obţinute cu doar o lună înainte şi o scădere de 32,5 procente de la cele 523 de milioane de dolari obţinute în aceeaşi lună a anului trecut.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO