Business Hi-Tech

Hackerii au blocat site-ul Microsoft

05.08.2003, 00:00 19

Website-ul gigantului software Microsoft a fost blocat timp de doua ore vinerea trecuta, oficialii companiei afirmand ca a fost vorba de un atac al piratilor Internetului.
Paginile Microsoft.com au fost imposibil de accesat tocmai in momentul in care majoritatea utilizatorilor de platforme Windows incercau sa descarce codul necesar repararii unei erori din sistem, care permite hackerilor controlul asupra computerelor victimelor. Investigatia realizata de angajatii Microsoft a dezvaluit faptul ca blocarea site-ului s-a datorat unui atac al hackerilor pe Internet. Atacul, de tip denial-of-service (DoS), a venit exact la cateva ore dupa ce Departamentul pentru Securitate Interna al SUA avertizase ca hackerii pregatesc atacuri importante exploatand erorile din sistemele de operare Microsoft.
"Accesul la site nu a fost blocat de nici o eroare in sistemele noastre", a subliniat un oicial al companiei. Gigantul software american a anuntat ca va coopera cu autoritatile pentru arestarea celor vinovati de acest atac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO