Business Hi-Tech

Guvernantii nu tin minte parolele

16.09.2003, 00:00 14

Mai bine de 6% dintre laptopurile guvernantilor sunt pierdute sau furate, in timp ce 25% dintre utilizatorii lor isi noteaza parolele pe hartie, punand astfel in pericol siguranta datelor de interes national, releva un studiu realizat in Marea Britanie de Thales E-Security.
"Sase la suta nu pare atat de mult, insa daca ne gandim la cate mii de laptopuri folosesc guvernantii, ne dam seama ca este vorba de cifre destul de mari", a apreciat seful companiei E-Security. Oricum, 77% dintre cei interogati considera ca parolele de la computere nu sunt deloc usor de tinut minte, iar 64% au apreciat ca ele sunt destul de bune pentru a proteja datele de pe laptop. Cu toate acestea, 44% dintre responsabilii administratiei nu folosesc sisteme de criptare a mesajelor, iar 33% au spus ca nu stiu ce este acela un sistem de criptare. Circa 25% dintre responsabili au declarat ca isi iau laptopul acasa cand pleaca de la birou. Scandalurile din Ministerul Apararii legate de laptopurile furate anii trecuti i-au facut insa pe acestia sa aiba mai multa grija. Acum, laptopurile militarilor folosesc sisteme de encriptare direct pe hard-disc (datele nu pot fi citite fara codul corect). Studiul a fost realizat in randul angajatilor din Aparare, Sanatate, Politie si Justitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO