Business Hi-Tech

Grupul Naspers a adus în 2016 peste 40 de milioane de euro la capitalul eMAG

Grupul Naspers a adus în 2016 peste 40 de milioane de...

Autor: Adrian Seceleanu

21.02.2017, 00:05 808
Grupul Naspers din Africa de Sud, unul dintre cei mai puternici jucători din industria globală de comerţ electronic, a adus anul trecut la eMAG - cel mai mare magazin online local, peste 40 de milioane de euro prin mai multe operaţiuni de majorare a capitalului social prin emitere de acţiuni noi, arată datele publicate de companie în Monitorul Oficial.

Dante Internaţional, compania care administrează eMAG, a emis anul trecut un număr total de 125.246 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 1 leu / titlu, şi care au fost subscrise integral de vehiculele prin care grupul Naspers controlează societatea, arată sursa citată. Naspers a plătit la fiecare operaţiune de majorare a capitalului social o primă de emisiune, valoarea cumulată a acestora fiind de 33 de milioane de euro şi de 10 milioane de dolari.

Cea mai recentă dintre aceste operaţiuni a avut loc la finele lunii decembrie 2016, conform datelor din Monitorul Oficial. „Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Dante Internaţional hotărăşte să majoreze capitalul social al societăţii cu suma de 13.536 lei la 1.152.989 lei, prin emiterea unui număr total de 13.536 acţiuni noi. Noile acţiuni sunt subscrise şi vărsate integral de către MIH B2C Holdings B.V. prin aport în numerar. Majorarea de capital prin aport în numerar se face cu primă de emisiune în valoare totală de 6.897.002,99 euro, plătită integral de MM B2C Holdings B.V. în euro. Prin prezenta, dl. Iulian Stanciu renunţă în mod irevocabil la dreptul său de preferinţă la majorarea de capital social şi nu subscrie nicio acţiune nouă”, conform documentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO