Business Hi-Tech

Grupul leton Elko şi-a majorat deţinerea la subsidiara din România şi a adus 6,5 milioane de lei la capital

Grupul leton Elko şi-a majorat deţinerea la subsidiara din România şi a adus 6,5 milioane de lei la capital

Gabriela Gheorghe, director general al Elkotech România

Autor: Adrian Dumitrache

20.08.2012, 00:04 536

Elko Grup Letonia şi-a majorat participaţia la Elkotech România de la 51% la 100% prin preluarea titlurilor deţinute de patru persoane fizice şi a realizat o infuzie de 6,5 milioane de lei în capitalul social al subsidiarei locale.

"Mărirea de capital este una dintre cele mai mari investiţii făcute de grupul Elko pe plan local şi arată interesul crescut faţă de piaţa din România", potrivit oficialilor Elkotech România.

"Investiţia făcută de Grupul Elko este o dovadă (...) de interes faţă de piaţa pe care activăm", a declarat Gabriela Gheorghe, director general al Elkotech România.

Anterior tranzacţiei, a cărei valoare nu a fost dată publicităţii, Elkotech România era controlată de Elko Grup Letonia - 51%, Mircea Ciucur - 16,5%, Mihaela Valentina Ghica - 16%, Dan Stîncăşeanu - 14,5% şi Paul Adrian Stîncăşeanu - 2%. Capitalul social se ridica la 180.000 lei.

Potrivit datelor Registrului Comerţului, valabile le 13 august, Elkotech România are un capital social de 6,68 milioane de lei, controlat integral de Elko Grup Letonia.

Preşedintele grupului Elko, Egons Mednis, spune că piaţa din România este una dintre cele mai dinamice din regiune şi, în ciuda unui mediu economic dificil, echipa locală a avut un parcurs de succes şi o performanţă consistentă.

"Acestea sunt motivele principale pentru care vedem un potenţial bun în piaţa din România şi în oameni şi continuăm să investim în dezvoltarea viitoare a subsidiarei locale", a afirmat Mednis.

În 2011 afacerile Elkotech România au scăzut cu 1,2%, la 98,1 milioane de lei, în timp ce profitul net a urcat cu 12,9%, la 142.076 lei.

Societatea este specializată în distribuirea unei game variate de produse hardware şi soft­ware ale unor producători importanţi din industria IT.

Cu 38 de angajaţi, Elkotech România distribuie produsele printr-o reţea de parteneri ce numără peste 1.200 de companii din toată ţara, reţea alcătuită din reselleri, producători locali de calculatoare, integratori de sisteme, retaileri şi e-taileri.

Grupul Elko este unul dintre cei mai importanţi distribuitori din industria IT şi are birouri în Estonia, Letonia, Lituania, România, Rusia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.

Grupul aparţine mai multor entităţi juridice şi fondurilor de investiţii Amber Trust şi East Capital Asset Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO