Business Hi-Tech

Grupul eMAG, cu activităţi în România, Ungaria şi Bulgaria, a ajuns anul trecut la venituri de 8,93 miliarde de lei în regiune. În România, retailerul a avut venituri de 5,42 miliarde lei, adică 1,1 mld.euro

Grupul eMAG, cu activităţi în România, Ungaria şi...

Autor: Roxana Rosu

02.06.2021, 10:13 1534

Grupul eMAG, cu activităţi în România, Ungaria şi Bulgaria, controlat de fondul de investiţii Naspers şi Iulian Stanciu, a raportat anul trecut venituri de 8,93 miliarde de lei, dintre care veniturile obţinute pe piaţa locală au reprezentat 5,42 miliarde de lei.

Operaţiunile din Ungaria şi Bulgaria au înregistrat o creştere importantă, de 87%, ajungând la 2,1 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

„Anul 2020 a fost unul complicat, în care, la început ne-am adaptat din mers, investind în programe de work from home, dar şi în siguranţa angajaţilor din prima linie. Tot ecosistemul de ecommerce, format din furnizori, comercianţi în Marketplace, curieri, tehnologie, cei 7.500 angajaţi eMAG, a servit foarte bine clienţii în momentele grele ale pandemiei. Am ajutat autorităţile în lupta impotriva pandemiei cu materiale sanitare necesare, care nu se găseau la momentul respectiv, în valoare de 12,5 milioane de lei prin programul Donează pentru linia întâi. Nu în ultimul rând, am dezvoltat servicii pentru clienţi, adaptate noului context. În continuare vom investi în creştere, cu focus pe dezvoltare internaţională şi comercianţii din Marketplace, dar şi în companii antreprenoriale româneşti care vor să se dezvolte internaţional,” a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Dante International, compania care cuprinde eMAG România, Fashion Days România şi realizează vânzări pentru eMAG Bulgaria şi eMAG Ungaria, a înregistrat o cifră de afaceri de 6,72 miliarde de lei în anul 2020.

Dante International este deţinută în proporţie de 20% de Iulian Stanciu, restul de 80% fiind controlat de fondul de investiţii Naspers prin intermediul unei divizii a gigantului. Naspers a finalizat pe 11 septembrie 2019 o listare de 100 miliarde euro pe bursa din Amsterdam, printr-o companie denumită Prosus (PRX) care reuneşte divizia de internet a gigantului – care cuprinde şi eMAG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO