Business Hi-Tech

Google va lansa sistemul de operare Chrome pe un laptop Samsung

Google va lansa sistemul de operare Chrome pe un laptop Samsung

Autor: Ştefan Vrabie

05.05.2011, 11:45 939

Compania sud-coreeană Samsung va lansa primele laptopuri cusistemul de operare Chrome la un eveniment care va avea locsăptămâna viitoare, scrie cotidianul britanic The Telegraph. Noulupdate al sistemul de operare Chrome, va introduce un manager defişiere şi va avea un acces îmbunătăţit la reţelele VPN (reţelevirtuale private) pe care corporaţiile le folosesc pentru a accesasistemele interne.

Chrome OS este folosit deja pe laptopul Google CR-48 realizat deSamsung, un dispozitiv de testare care a fost distribuit gratuitpentru dezvoltatori.

Bazat pe browser-ul web Google Chrome, sistemul merge peprincipiul că majoritatea aplicaţiilor şi nevoilor unui utilizatorpot fi îndeplinite prin intermediul serviciilor web.

Sistemul hardware folosit pentru laptopul prototip este descrisca fiind experimental. Cu toate acestea, Samsung a anunţat deja căva fi partener hardware pentru dispozitivele care vor fi puse învânzare pe piaţă.

Evenimentul care va avea loc săptămâna viitoare la San Franciscoeste organizat pentru a se face un nou anunţ din partea Google cuprivire la sistemul său de operare.

Speculaţiile cu privire la numărul de dispozitive care vor purtanoul sistem sunt că acesta va fi limitat, sugerând că laptopurilenu vor intra în vânzare imediat. Oficialii Google, care nu au făcutacum nici un comentariu public oficial, au declarat anterior cădispozitivele vor fi puse în vânzare în această vară.

Citeste mai multe pe go4it.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO