Business Hi-Tech

Google: Rata de penetrare a smartphone-urilor, aproape de 50% în România

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

09.10.2015, 00:02 475

Aproximativ 63% din top 500 de site-uri locale sunt adaptate pentru mobil („mobile friendly“), România fiind astfel înaintea Cehiei (53%) şi a Greciei (62%), dar în urma Poloniei (73%) în ceea ce priveşte adaptarea paginilor web astfel încât navigarea şi citirea de pe dispozitivele mobile precum smartphone-uri sau tablete să se realizeze cu un minim efort în ceea ce priveşte redimensionarea sau derularea paginii respective, potrivit unui studiu intern al Google realizat în iulie anul acesta.

În ţările din vestul Europei, procentele se apropie de 80%, în Marea Britanie şi Germania site-urile optimizate pentru dispozitivele mobile sunt de 81%, respectiv 78% din top 500 de web-site-uri locale.

Adaptarea site-urilor pentru dispozitivele mobile este foarte importantă în condiţiile în care tot mai multe accesări sunt făcute de pe telefoanele mobile în contextul în care gradul de penetrare al smartphone-urilor în România se apropie de 50%, conform datelor companiei americane. În regiune, cel mai ridicat grad de penetrare al smartphone-urilor este înregistrat în Slovacia - 65%, după care urmează Polonia - 59%, Cehia - 55%, Ungaria - 50% şi România - 46%.

Conform datelor Google 74% dintre tinerii cu vârsta mai mică de 34 de ani au smartphone, iar pentru 90% dintre aceştia internetul este prima sursă de informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO