Business Hi-Tech

Google preia Softcard şi încearcă din nou să intre pe piaţa plăţilor electronice cu Wallet

Google preia Softcard şi încearcă din nou să intre pe...

Autor: Dorian Prodan

24.02.2015, 10:46 346

Compania Google şi-a lansat propria soluţie de plăţi electronice cu ajutorul telefonului mobil acum trei ani şi jumătate, însă Wallet nu s-a bucurat de o popularitate prea mare. După ce Apple a lansat propria platformă Apple Pay în luna octombrie a anului trecut, Google a început să caute o cale pentru resuscitarea muribundului Wallet, iar dacă nici una dintre aceste două metode de plată nu este relevantă în acest moment pentru publicul român, măcar putem privi cu optimism viitorul deoarece lucrurile par a se pune într-un final în mişcare.

Platforma de plăţi electronice Google Wallet a fost lansată în luna octombrie a anului 2011 şi a fost disponibilă doar pe teritoriul Statelor Unite, însă tocmai această limitare geografică s-a dovedit a fi principala piedică în calea evoluţiei. Operatorii de telefonie nord-americani AT&T, T-Mobile şi Verizon aveau la acea dată o soluţie comună de plăţi electronice numită Isis Mobile Wallet, redenumită ulterior Softcard după ce numele original a început să fie asociat cu haosul din Orientul Mijlociu, şi au blocat accesul utilizatorilor la soluţia rivală Wallet. Într-un final, Google a ajuns la un acord cu proprietarii Softcard şi a anunţat că Wallet va încerca din nou să cucerească piaţa.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO