Business Hi-Tech

Google, Motorola şi HTC anunţă primele actualizări la Android Lollipop

Google, Motorola şi HTC anunţă primele actualizări la...

Autor: Dorian Prodan

16.10.2014, 10:36 719

Ieri seară, împreună cu telefonul Nexus 6 şi tableta Nexus 9, Google a dezvăluit într-un final numele complet al celei de-a cincea versiuni a platformei Android şi programul de actualizări pentru mai vechile modele Nexus. Nu doar Google a oferit detalii despre actualizările software, ci şi HTC sau Motorola.

Google a anunţat că Android 5.0 Lollipop va deveni disponibil în cursul următoarelor săptămâni, iar vestea bună este că toate telefoanele sau tabletele Nexus care folosesc în prezent Android 4.4 vor face acest salt. Compania a confirmat că Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 şi Nexus 10 vor primi actualizări la Android 5.0, de aceeaşi atenţie urmând să se bucure şi terminalele Google Play Edition. În acest ultim caz, compania nu a oferit detalii suplimentare şi nu este clar dacă se referă doar la modelele aflate în oferta curentă, adică Motorola Moto G şi HTC One M8, sau şi la modelele Google Play Edition care au fost retrase între timp, adică HTC One M7, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z Ultra şi LG G Pad.

Motorola a anunţat că Moto X 2013 şi 2014, Moto G 2013 şi 2014, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx şi Droid Mini vor fi în mod sigur actualizate la Android 5.0, însă nu a oferit detalii.

HTC a anunţat că telefoanele One M7 şi One M8 vor primi actualizări la Android 5.0 în termen de 90 de zile de la publicarea oficială a codului-sursă în AOSP. Acestea sunt singurele terminale sigure în acest moment, dar probabil că şi modelele recent lansate precum One E8 sau Desire Eye vor primi acelaşi tratament.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO