Business Hi-Tech

Google le va oferi clienţilor din 2020 conturi curente, în parteneriat cu grupul bancar Citi

Google le va oferi clienţilor din 2020 conturi curente,...

Autor: Adrian Seceleanu

14.11.2019, 00:00 198
Gigantul american Google, parte a grupului Alphabet, va începe să ofere de anul viitor conturi curente clienţilor, în parteneriat cu Citi şi o altă instituţie financiară, conform Wall Street Journal şi Reuters. Prin această mutare Google va intra în competiţie cu Apple şi Facebook care tatonează de asemenea piaţa de servicii financiare. Apple, spre exemplu, a lansat primul său card de credit integrat în telefon în parteneriat cu Goldman Sachs în luna august. 

Ambii giganţi îşi doresc astfel că în portofelele digitale încorporate în telefoanele lor să existe produse financiare relevante pentru consumatori - miza principală fiind de fapt ca utilziatorii să rămână blocaţi în ecosistemele companiilor, notează CNBC. „Abordarea noastră este să avem parteneriate profunde cu băncile şi actorii din sistemul financiar”, a declarat Caesar Sengupta, general manager şi vicepreşedinte pentru plăţi în cadrul Google. „Poate că va fi o călătorie mai lungă, dar va fi una sustenabilă”, a adăugat el. Serviciul Google Pay este deja extrem de popular în ţări precum India, unde are peste 67 de milioane de utilizatori pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO