Business Hi-Tech

Google lanseaza oficial noul sistem de plata online

30.06.2006, 20:46 9

Google a lansat oficial sistemul de plati online Google Checkout, care era cunoscut sub numele de cod Gbuy, si a pus capat speculatiilor care s-au facut in ultimul an, scrie presa internationala. Google Checkout permite utilizatorilor sa cumpere produse de pe Internet fara sa-si dezvaluie numarului cardului de credit sau chiar adresa de mail a cumparatorului.
Google este responsabila pentru procesarea platilor electronice si pentru siguranta datelor, iar Checkout va oferi utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza o istorie a cumparaturilor realizate prin intermediul serviciului.
Magazinele online vor plati 2% din valoarea fiecarei vanzari realizate, plus 20 de centi pentru fiecare tranzactie, iar Google le va oferi advertiserilor zece dolari, sub forma procesarii gratuite a unor tranzactii, pentru fiecare dolar cheltuit in serviciul de publicitate al companiei, AdWords.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO