Business Hi-Tech

Google cumpără Rightsflow

Google cumpără Rightsflow

Autor: Adrian Seceleanu

12.12.2011, 00:00 1269

Youtube, cel mai mare site de partajare a clipurilor video din lume, deţinut de Google, a cumpărat RightsFlow, o companie de mici dimensiune care monitorizează şi procesează plăţile drepturilor de autor pentru compozitori şi casele de discuri, scrie Wall Street Journal. Achiziţia oferă YouTube acces la o tehnologie care îi va permite să administreze relaţia sa cu una dintre cele mai fragmentate industrii, cea muzicală.

Casele de discuri, compozitorii şi artiştii obţineau un număr impresionant de plăţi de mică valoare din drepturile de autor, însă această situaţie s-a schimbat după ce consumul de muzică s-a mutat de la CD-uri şi radiouri spre lumea online. Vânzarea unui singur CD putea genera încasări de un dolar din drepturi de autor, în timp ce vânzarea unei singure melodii în format digital poate aduce un venit de 9 cenţi.

Însă ascultarea pe Youtube sau printr-un alt serviciu asemănător a unei melodii generează încasări şi mai mici, iar administrarea acestei situaţii s-a dovedit dificilă în trecut pentru Google, care speră că RightsFlow va ajuta la îmbunătăţirea situaţiei. Google nu a oferit detalii despre valoarea achiziţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO