Business Hi-Tech

Google atrage din nou atenţia presei: unul dintre fondatori s-a despărţit de soţia sa

foto: bloomberg businessweek/ getty images
29.08.2013, 14:15 2032

Gigantul Google atrage atenţia presei din întreaga lume însă de această dată cu o dramă personală: co-fondatorul companiei Serghei Brin, s-a despărţit de soţia sa, Anne Wojcicki, fondator al companiei de biotehnlogie, 23andme, după şase ani de relaţie, potrivit Bloomberg Businessweek.

Cei doi, care au doi copii şi sunt căsătoriţi de şase ani, trăiesc astăzi separat. O persoană apropiată celor doi spune că despărţirea a fost una “absolut amicală”.

Stirea a fost anunţată pentru prima dată de AllThingsD, potrivit căruia Brin ar avea o relaţie cu o altă angajată Google. Compania l-a pierdut recent pe Hugo Barra, unul dintre cei mai importanţi executivi din cadrul diviziei care lucrează la sistemul de operare Android iar zvonurile spun că Barra a plecat după ce co-fondatorul Google Serghei Brin s-a despărţit de soţia sa. Sursele spun despre Brin că se află în prezent într-o relaţie cu o angajată Google de la divizia Google Glass, care a fost anterior iubita lui Barra.

Brin are o avere de 24,5 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg. Cuplul are un acord prenupţial, prin urmare un potenţial divorţ cel mai probabil nu va afecta în mare măsură compania.

Cu toate acestea, o despărţirea poate crea probleme, în special în lumea mică a elitei din Silicon Valley. Google a investit în compania lui Wojcicki, care analizează şi compară informaţiile genetice ale persoanelor pentru a identifica gene asociate cu dezvoltarea diverselor patologii.

Sora lui Wojcicki, Susan, este vicepreşedinte senior la Google şi membră a echipei de management a CEO-ului Google Larry Page, care este şi co-fondator al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO