Business Hi-Tech

Google a suspendat serviciul Google Maps Map Maker în urma incidentului Bugdroid

Google a suspendat serviciul Google Maps Map Maker în...

Autor: Dorian Prodan

12.05.2015, 11:39 1371

La sfârşitul lunii trecute, un utilizator cu prea mult timp liber şi prea puţin discernământ a „completat” harta Pakistanului din cadrul serviciului Google Maps cu un element grafic care este, eufemistic spus, lipsit de bun gust. Ca urmare a acestui incident, dar şi a altora care au fost remarcate de-a lungul timpului, Google a anunţat că va suspenda serviciul de editare Map Maker începând de astăzi pentru o perioadă nedeterminată de timp.

„Creaţia” care a pus capac răbdării Google a fost descoperită la sfârşitul lunii trecute pe harta Pakistanului de nord, undeva pe malul râului Soan. Utilizatorul care a modificat harta nu este la prima sa ispravă, imaginea faimosului Bugdroid urinând pe sigla Apple fiind precedată de alte două creaţii: o piscină care imită forma siglei Skype şi un lac care imită sigla Pepsi. Ultimele două sunt prezente chiar şi acum în bazele de date Google Maps, însă prima a generat un scandal deranjant şi a fost înlăturată prompt de către Google.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO