Business Hi-Tech

GoCab Software atrage 7,5 mil. lei de la investitori într-un plasament privat de acţiuni derulat prin BRK. Urmează listarea sub simbolul CAB

GoCab Software atrage 7,5 mil. lei de la investitori...

Autor: Tibi Oprea

01.09.2021, 14:41 451

BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa românească, a anunţat miercuri investitorii la bursă că în data de 31 august 2021 s-a încheiat oferta GoCab Software derulată prin intermediul unui plasament privat de acţiuni.

În cadrul plasamentului privat, GoCab Software a atras suma de 7,5 milioane de lei, printr-o operaţiune de majorare de capital social, fiind subscrise 17,3 milioane de acţiuni la pretul de 0,43 lei pe unitate.

Miercuri, 1 septembrie, acţiunile companiei au fost înregistrate în sistemul bursei sub simbolul CAB.

GoCab operează o suită de aplicaţii utilizate de către taximetrişti, fiind prima şi singura aplicaţie de tip ride hailing dedicată exclusiv taximetriştilor.

Grupul BRK deţine 38 de milioane de acţiuni emise de GoCab, reprezentând 56,3% raportat la structura acţionariatului anterioră majorării de capital social, respectiv 44,8% prin raportare la structura acţionariatului de după majorare.

“GoCab Software SA, prin atragerea unei tranşe de finanţare, a făcut astăzi un pas important spre listare şi spre alinierea la practicile de guvernanţă corporativă. Compania are un plan ambiţios de dezvoltare în perioada următoare, iar bursa va juca un rol important pentru finanţarea şi dezvoltarea companiei”, menţionează BRK într-un raport.

Capitalizarea anticipată a GoCab Software este de 36,4 milioane de lei.

BRK Financial Group are o capitalizare de 117,5 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 18,5% de SIF Muntenia (SIF4). Acţiunile BRK înregistrează o creştere de 335,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 84,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO