Business Hi-Tech

Gigantul IT Alphabet analizează achiziţia Twitter

Gigantul IT Alphabet analizează achiziţia Twitter

Autor: Ioana Nita

04.10.2016, 17:24 205

Compania Google, parte a grupului american Alphabet, colaborează cu un consultat financiar pentru o potenţială ofertă de cumpărare a reţelei de socializare Twitter, potrivit unor surse din piaţă citate de Bloomberg. 

Cu toate că Google a apelat la compania de consultanţă financiară Lazard, gigantul IT nu a declarat oficial că va face o ofertă pentru achziţia Twitter. Colaborarea cu Lazard indică însă faptul că Google evaluează opţiunea de a face o ofertă pentru cumpără reţeaua de socializare. Astfel, compania americană ar putea licita pentru Twitter alături de alţi giganţi americani precum Walt Disney Co. and Salesforce.com Inc.

Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze informaţiile, iar purtătorul de cuvânt al Lazard nu a putut fi contactat de Bloomberg pentru mai multe detalii. Twitter a apelat la grupurile financiare Goldman Sachs Group Inc. şi la Allen & Co pentru a evalua potenţialii cumpărători după ce Salesforce s-a arătat interesată de achiziţia companiei.

Reţeaua de socializare, care se confruntă de un an cu stagnarea numărului de utilizatori, a încercat în ultima periodă să îşi redefinească identitatea axându-se pe clipuri video şi pe evenimente transmise “live”. 

De când conducerea Google a fost preluată de Sundar Pichai, compania s-a axat pe investiţii în tehnologii precum inteligenţă artificială şi stocare datelor în cloud, mai puţin în reţele de socializare. Lazard este compania de consultanţă financiară care a consiliat Google în preluarea dezvoltatorului de software Apigee din luna septembrie, tranzacţie evaluată la circa 625 milioane de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO