Business Hi-Tech

Gigantul internet Google continuă să piardă teren la bursă

Gigantul internet Google continuă să piardă teren la bursă

Autor: Adrian Voicu

20.01.2012, 16:46 765

Rezultatele sub aşteptări ale Google au afectat şi evoluţia companiei la Bursă, Wall Street-ul deschizând şedinţa de astăzi cu titluri în scădere cu 8,38%. Declinul Google a afectat puternic întregul sector, indicele Nasdaq Composite coborând cu 0,22%, în ciuda creşterilor de 3,02% şi 2,73% înregistrate de Microsoft şi respectiv IBM.

Veniturile Google au crescut anul trecut cu 29%, la 39,7 miliarde dolari, iar profitul net a urcat cu 14%, la 9,7 miliarde dolari, însă rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea s-au plasat sub estimările analiştilor.

Veniturile din trimestrul al patrulea au urcat cu 25%, la 10,5 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat uşor, de la 2,5 miliarde de dolari la 2,7 miliarde de dolari.

Mai mulţi analişti au observat imediat scăderea de 8% a indicatorului "cost pe click", care reprezintă banii plătiţi companiei pentru publicitatea prin căutări online. Piaţa se aştepta la creşterea acestui indicator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO