Business Hi-Tech

Gigantul Google este luat în vizor de 50 de state americane, care anchetează poziţia dominantă a companiei pe piaţa publicităţii

Gigantul Google este luat în vizor de 50 de state...

Autor: Laura Albu, Mediafax

10.09.2019, 15:27 101

Cincizeci de state din SUA au lansat o anchetă privind poziţia dominantă a Google pe piaţa publicităţii online, avertizând că gigantul tehnologic ar putea ameninţa legile concurenţei şi consumatorii, transmite BBC.

De asemenea, grupul de state şi-au expus îngrijorările cu privire la modul în care Google clasează rezultatele căutărilor şi protejează datele personale ale utilizatorilor.

Acţiunea se adaugă unui număr tot mai mare de anchete efectuate de autorităţile americane asupra companiilor din tehnologie.

Vineri, un grup separat de state a anunţat că anchetează Facebook pentru a stabili dacă firma a înăbuşit concurenţa şi dacă a protejat în mod adecvat datele consumatorilor.

Acţiunile recente implică atât republicani, cât şi democraţi, semn al consensului politic tot mai mare cu privire la necesitatea de a înfrâna giganţii tehnologici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO