Business Hi-Tech

Gigantul chinez Tencent a pierdut 66 de miliarde de dolari din valoarea bursieră după decizia preşedintelui Trump prin care le ordonă companiilor americane să întrerupă afacerile cu aplicaţiile WeChat şi TikTok

Gigantul chinez Tencent a pierdut 66 de miliarde de...

Autor: Eduard Ivanovici

10.08.2020, 13:51 3060

După declinul înregistrat vineri, acţiunile din cadrul Tencent, gigantul chinez din domeniul tehnologiei informaţionale, au continuat să scadă semnificativ şi în cursul zilei de luni. Astfel, valoarea de piaţă a companiei a înregistrat o pierdere de 66 de miliarde de dolari în urma deciziei Statelor Unite de a le interzice cetăţenilor americani să facă afaceri prin intermediul aplicaţiei WeChat, dezvoltată de Tencent, conform Bloomberg.

Luând în calcul declinurile înregistrate vineri şi luni, acţiunile companiei au scăzut cu 9,6%, cel mai prost rezultat din octombrie 2011.

 Anterior, acţiunile crescuseră cu 70% într-o perioadă de doar patru luni, Tencent devenind astfel cea mai valoroasă companie asiatică, cu o valoare de 664,5 de miliarde de dolari. Prin comparaţie, Facebook a atins în aceeaşi perioadă o valoare de 656,14 miliarde de dolari.

Pe lângă decizia cu privire la aplicaţia WeChat, preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că va interzice platforma TikTok pe teritoriul Statelor Unite începând cu data de 15 septembrie. După decizia liderului de la Casa Albă, acţiunilor companiilor chineze din IT au pierdut aproximativ 100 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO