Business Hi-Tech

Gigantul american AMD investeşte în România: compania a deschis un centru propriu de proiectare la Iaşi

Gigantul american AMD investeşte în România: compania...

Autor: Ioana Nita

04.10.2021, 11:00 2591

Crearea unui nou centru de proiectare AMD în Europa, cu planuri de extindere viitoare, evidenţiază prezenţa tot mai mare a ingineriei şi angajamentul companiei pentru dezvoltarea talentelor inginereşti din regiune.

Compania americană Advanced Micro Devices (AMD), specializată în producerea de semiconductoare pentru o serie de echipamente IT, a anunţat azi deschiderea unui centru propriu de design pe plan local, la Iaşi. Centrul de proiectare AMD va angaja o echipă de ingineri axată pe promovarea atât a inovaţiilor hardware, cât şi a celor software, în centrul acestora fiind principalele soluţii de calcul performante ale companiei.

„Suntem încântaţi să ne extindem prezenţa în Europa odată cu deschiderea unui nou centru de design la Iaşi“, a declarat Steven Hesley, vicepreşedinte al Silicon Design Engineering în cadrul AMD. „Echipa noastră din România se va concentra asupra dezvoltărilor cheie de proiectare pentru viitoarele arhitecturi procesoarelor şi tehnologiilor AMD Infinity Fabric care vor ajuta îmbunătăţirea experienţelor de pro­cesare ale viitoarelor produse“, a completat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO