Business Hi-Tech

Gigantul Amazon se extinde cu trei birouri pe piaţa locală şi vrea să ajungă la 3.000 de angajaţi: „Deschidem noi birouri şi adăugăm încă 500 de locuri de muncă în Timişoara şi Iaşi.”

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, cu 2.500 de salariaţi la nivel local, se extinde pe piaţa din România cu trei noi birouri şi vrea să ajungă la un număr de 3.000 de angajaţi până la finalul anului în curs.

„Deschidem noi birouri şi adăugăm încă 500 de locuri de muncă în Timişoara şi Iaşi. În viitor, echipele noastre în creştere vor beneficia de clădiri de birouri moderne cu facilităţi de cea mai bună calitate. Suntem încântaţi că ne putem continua investiţiile în România şi mândri de impactul pe care îl avem în Timişoara, Iaşi şi Bucureşti”, a spus Octavian Tănase, General Manager în cadrul Amazon România.

De asemenea, recrutarea pentru poziţiile din Bucureşti şi Iaşi este în derulare. „Toţi candidaţii selectaţi vor primi pachete salariale atractive şi beneficii extinse, inclusiv asigurare de sănătate privată şi asigurare de viaţă.”

Astfel, biroul din Timişoara, planificat să se deschidă în trimestrul al doilea al anului în curs (T2/2021), se va concentra pe linia Amazon Devices şi va fi locul unde se vor dezvolta şi lansa produse şi servicii inovatoare.

Biroul nou din Iaşi se va deschide spre finalul anului în campusul actual şi va fi primul care va găzdui departamentul Retail Business Support - cel care se asigură că produsele Amazon şi disponibilitatea lor sunt optimizate pentru clienţi.

„În 2023, Amazon se va muta în Palas Campus din Iaşi, unde întreaga echipă locală va fi consolidată. Noul birou din Palas Campus va găzdui echipele Compliance Ops, Retail Business Support, Creative Ops & Production, Imaging Support, Customer Behavior Analytics, Information Security & Privacy, Compliance Tech, AWS Global IT şi Content Creation Tools.”

În prezent, Amazon şi divizia AWS activează deja în biroul din Bucureşti, care găzduieşte echipele Engineering Center, Technology Development, Speech şi Language Solutions for Alexa, precum şi Alexa Product Testing.

„Aici echipele sunt responsabile cu dezvoltarea soluţiilor tehnologice şi optimizarea operaţiunilor Amazon.”

 
 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.