Business Hi-Tech

Giganţii din telecom cer din nou Ministerului Transporturilor să modifice „legea 5G”

Giganţii din telecom cer din nou Ministerului...

Autor: Adrian Seceleanu

07.09.2020, 13:00 723

Companiile de comunicaţii se întreabă cine va suporta costurile de înlocuire a echipamentelor şi aplicaţiilor de la furnizorii care nu primesc autorizaţie de la Consiliul Suprem de Apărare al Ţării.

Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR), care grupează giganţii Orange, Vodafone şi Telekom, a transmis săptămâna trecută o nouă scrisoare Ministerului Transporturilor, care se ocupă în cabinetul Orban şi de domeniul comunicaţiilor, prin care solicită instituţiei să aducă noi modificări aşa numitei „legi 5G”, în plus faţă de cele abia anunţate de minister la jumătatea săptămânii trecute, , au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Asociaţia giganţilor din telecom susţine în cadrul scrisorii, conform datelor ZF, că modificările aduse legii 5G de instituţie nu rezolvă două dintre cele mai mari probleme reclamate de industrie: absenţa unor criterii clare tehnice pentru a defini ce înseamnă un echipament sau soft sigur şi incertitudinea uriaşă transferată către operatorii de telecom în legătură cu soarta investiţiilor în infrastructură. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO