Business Hi-Tech

Giganţii de tehnologie cresc în pandemie: Veniturile Microsoft au crescut cu 13% în ultimul trimestru fiscal

Giganţii de tehnologie cresc în pandemie: Veniturile...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2020, 12:59 106

Gigantul Microsoft a raportat venituri în creştere cu 13% pentru al patrulea trimestru din anul fiscal 2020, care s-a încheiat pentru companie în data de 30 iunie, potrivit CNBC.

În ceea ce priveşte câştigul per acţiune, acesta s-a situat la 1,46 dolari per acţiune, în comparaţie cu un nivel de 1,34 dolari per acţiune estimat de analiştii chestionaţi de Refinitiv.

La nivelul veniturilor, Microsoft a raportat 38,03 miliarde dolari pentru acest trimestru, depăşind estimările Refinitiv, de 36,5 miliarde dolari.

Astfel, veniturile totale Microsoft au crescut cu 13% în trimestrul încheiat în data de 30 iunie. În trimestrul anterior, Microsoft a înregistrat o creştere de 15%, în contextul în care businessul nu a resimţit încă impactul total al crizei coronavirusului.

Segmentul de Intelligent Cloud al Microsoft, care cuprinde cloud-ul public Azure, Windows Server, SQL Server, GitHub şi serviciile enterprise, a raportat venituri de 13,37 miliarde dolari, în creştere cu 17% de la an la an, depăşind consensul analiştilor chestionaţi de FactSet, care se situa la 13,11 miliarde dolari.

Creşterea înregistrat de cloud-ul Azure a încetinit la plus 47%, în comparaţie cu un avans de 59% înregistrat în trimestrul anterior.

Microsoft nu a dezvăluit veniturile trimestriale pe Azure în valoare nominală, însă a transmis că businessul de cloud comercial a înregistrat venituri de peste 50 miliarde dolari pentru întreg anul fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO