Business Hi-Tech

Germanul Mathias Hanel, fostul director comercial al Telekom România, s-a dus în Azerbaidjan, la fel ca fostul său şef, Nikolai Beckers

Germanul Mathias Hanel, fostul director comercial al...

Autor: Adrian Seceleanu

03.11.2016, 00:00 721

Germanul Mathias Hanel, care a ocupat până la finele lunii aprilie din acest an poziţia de director comercial rezidenţial al grupului Telekom România, a plecat în Azerbaidjan, unde lucrează din luna septembrie pentru Azertelecom, un furnizor de servicii de comunicaţii fixe parte a grupului Azerfon.

Hanel îşi urmează astfel fostul şef, pe germanul Nikolai Beckers, care a plecat şi el îm Azerbaidjan pentru a prelua funcţia de CEO al operatorului de telefonie mobilă Bakcell după ce acţionarii grupului Telekom din România au decis să-l schimbe din funcţie. Hanel a venit şi în România adus de Nikolai Beckers. Hanel a lăsat în urmă la Telekom creşteri pe segmentul de servicii TV - unde Telekom e numărul doi pe piaţă - dar şi un declin pe telefonie fixă şi chiar pe internet fix, o piaţă în plin boom.

Grupul a obţinut şi o creştere a numărului de abonamente la telefonie mobilă, însă compania de cablu RCS&RDS a anunţat în primăvară că are mai multe contracte (peste 2 milioane) decât Telekom (circa  1,8 milioane). Telekom România, grup deţinut de nemţii de la Deutsche Telekom, grecii de la OTE şi statul român are un business de un miliard de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO